هیدروموتور مینی لودر چیست؟
هیدروموتور یک جزء مهم و حیاتی در مینی لودرهای بابکت به شمار می رود که روی فاینال بسته میشود و از طریق شفت مرکزی نیرو را به فاینال انتقال میدهد، هیدروموتورها (موتور هیدرولیک)، درارای دو جریال یا سیال میباشند که یکی جریان ورودی و دیگری جریان خروج روغن هیدرولیک دارد و سبب میشود روغن با فشار وارد هیدرو موتور شود و در نتیجه چرخ دنده های متصل به هیدرو موتور با فشار وارد شده و باعث میشوند چرخ به حرکت در بیاید.
هیدرو موتور مینی لودر یک قسمت خروجی دارد، روغنی که فشارش کمتر شده دوباره داخل سیستم برمیگردد که به آن سیستم پمپ مادر نیز میگویند.
به نحوی دیگر میتوان بیان کرد موتور، وظیفه تولید نیرو و انتقال آن به پمپ مادر را دارد و همچنین پمپ مادر نیز همان نیرو را به هیدرو موتور انتقال میدهد و به همین ترتیب نیرو به فاینال و سپس به رینگ، لاستیک و … نیز میرسد و مینی لودر شروع به حرکت میکند.
بازدهی هیدروموتور مینی لودر
بازدهی هر قطعه صنعتی از تعیین کنندهای مهم برای بهره برداری از آن محصول محسوب می شود و واضح میباشد که تعیین کنندهای مختلفی در میزان بازدهی هیدروموتور موثر میباشد.
مواردی مانند آب بندی بین ورودی و خروجی موتور بر میزان بازدهی هیدرو موتور تاثیر دارد. به طوری که نشتی داخلی بین ورودی و خروجی منجر به کاهش مقدار بازدهی هیدروموتور خواهد شد.
طولانی تر شدن عمر هیدرومو تورها
Hydraulic Motor به راحتی خراب نمیشود و بعضی از موارد است که خرابی آن به علت نشتی دادن خود هیدروموتور است، به علت فشاری که بر روی آن است و بعد از چندین سال کارکرد هیدروموتور خشک میشود و نشتی پیدا میکند ولی به طور کلی از نظر مکانیکی هیدروموتور دچار خرابی نخواهد شد.
- هیدروموتور ها باید در سرعت های مناسب با توان خودشان کار کنند.
- باید در هیدرو موتور مینی لودر در حد قدرت موتور توانشان کار کنند، کار کردن در حد قدرت موتور بیشتر باعث خستگی و صدمه به هیدرو موتور می شود.
- بازدهی مناسب هیدروموتور ها فشار کاری آنهاست. هر وقت فشار کاری از حد معمول پایین تر باشد ، بازدهی هیدرو موتور ها در حد خوب نخواهد بود.
انواع هیدرو موتور مینی لودر
هیدروموتورها را می توان در دو دسته بندی کلی قرار داد:
1- هیدروموتور با دوران محدود
2- هیدروموتور با دوران پیوسته
هیدروموتور با دوران محدود
این نوع از هیدروموتورها در خروجی آنها ، حرکت دورانی با زاویه محدود ایجاد می شود و همچنین در هر دو جهت یک گشتاور آنی تولید می کند درحالی که تنها به یک فضای کوچک نیاز داشته و سیستم ساده ای دارد.
اصول عملکرد این هیدروموتورها به این صورت می باشد که سیال در محفظه موتور وارد می شود و به پره داخل محفظه فشار وارد می کند، صفحه متحرک به یک شفت خروجی متصل است و آن را به گردش درمی آورد.
هیدروموتورها با دوران پیوسته
موتورهای هیدرولیکی با چرخش پیوسته عملگرهایی هستند که می توانند به طور دائم بچرخند. به جای تاثیر برروی سیال مثل آنچه پمپ ها انجام می دهند، هیدروموتورها تحت تاثیر سیال قرار می گیرند و توسط سیال به کارانداخته می شوند. بدین ترتیب، موتورهای هیدرولیکی، گشتاور تولید کرده و حرکت چرخشی پیوسته ای ایجاد می کنند.
هنگامی که بدنه موتور هیدرولیکی توسط یک منبع خارجی تحت تاثیر فشار قرار می گیرد ، اکثر موتورهای هیدرولیکی بر روی بدنه خود مسیرهای تخلیه ای دارند که آب بندهای شفت را محافظت می کند.
همچنین هیدروموتور مینی لودر ها را میتوان به 3 بخش زیر نیز تقسیم نمود.
- هیدروموتورهای دنده ای
- هیدروموتورهای پیستون محوری
- هیدروموتورهای شعاعی
هیدرو موتور دنده ای
در موتورهای دنده ای ، فشار وارده بر سطوح دندانه ها ، ازسمت روغن گشتاور ایجاد می کند. یکی از چرخ دنده ها ، به شفت خروجی موتور، متصل شده و سپس با حرکت چرخدنده متصل شده ، هر دو دندانه با یکدیگر درگیر شده و سپس با هم می چرخند. تغییر در جهت جریان روغن ، سبب تغییر در جهت گردش موتور می شود. این نوع موتورها فقط از نوع حجم جابجایی ثابت می باشند.
موتورهای دنده ای ، بالانس هیدرولیکی نبوده ، اما نمونه هایی از آنها ساخته شده که روغن فشار زیاد ، از دو کانال ورودی با انحراف 180 از یکدیگر وارد موتور شده و روغن فشار کم از دو کانال خروجی با انحراف 180 از یکدیگر، از موتور خارج می گردند و بنابراین موتور فاقد نیروی برشی به شافت بوده و لذا در حالت بالانس هیدرولیکی ، کار می کند.
حداکثر فشار کارکرد موتورهای چرخ دنده ای نوع ساده متداول حدود 2000PSI است. از مزایای مهم این نوع موتورها ، سادگی ، مقاوم بودن در مقابل آلودگی روغن و از معایب آنان ، پائین بودن راندمان را می توان نام برد. موتورهای هیدرولیکی می توانند از نوع دنده داخلی باشند.
موتورهای دنده داخلی قابلیت کار در فشارها و سرعت های بالاتری دارند. همچنین حجم جابجایی موتورهای چرخ دنده داخلی بیشتر از موتورهای چرخ دنده خارجی می باشد.
هیدروموتورهای پیستون محوری
موتورهیدرولیکی پیستون محوری زیر شاخه هیدروموتور و موتورهای هیدرولیکی می باشد. موتورهای پیستون محوری در واقع موتورهای مورد استفاده در انواع مینی لودرهای بابکت می باشند و به لحاظ ساختار مشابه با پمپ های پیستونی می باشند.
موتورهای پیستونی می توانند از نوع جابجایی ثابت و یا جابجایی متغییر باشند.
این دسته از موتورها گشتاور را از طریق فشار اعمالی به انتهای پیستون ها و رفت و برگشت آن در داخل سیلندر تولید می کنند. به طور ساده در هیدروموتورهای پیستونی از پیستون های یک طرفه استفاده می شود که باز شدن آن توسط فشار سیالی است که بر آن ها اعمال می شود و با برگشت خود سیال را تخلیه می کنند.
حرکت رفت و برگشتی پیستون توسط مکانیزم های مختلفی نظیر حلقه خارج از مرکز، محورخمیده و یا صفحه زاویه دار به حرکت دورانی شافت تبدیل می شود.
مزایای هیدروموتورهای پیستون محوری در بخش زیر ذکر شده اند.
- موتورهای پیستونی دارای کارایی بالاتری هستند.
- توانایی انجام کاردر این گروه از موتورها در دورها و فشارهای بالا بسیار خوب است.
- به دلیل نسبت قدرت زیاد به وزن کمی که دارا هستند ، این گروه ازموتورها دارای کاربردهای فراوانی در صنایع فضایی می باشند.
- موتورهای پیستونی نوع محور مستقیم ، به دلیل ساختمان ساده و قیمت مناسب ، موارد استفاده فراوانی در ماشین آلات سنگین و نیمه سنگین مانند مینی لودرهای بابکت و خودروهای سنگین و معمولی دارند.
هیدروموتورهای شعاعی
موتورپیستون شعاعی هیدرولیکی از زیر شاخه های هیدروموتورها و موتورهای هیدرولیکی می باشند.
این نوع موتورهای هیدرولیکی میتوانند توان بالایی را درسیستم هیدرولیکی ایجاد کنند. موتورهای پیستونی به لحاظ ساختار مشابه با پمپ های پیستونی می باشند.
موتورهای پیستونی می توانند از نوع جابجایی ثابت و یا جابجایی متغییر باشند.
این دسته از موتورها گشتاور را از طریق فشار اعمالی به انتهای پیستون ها و رفت و برگشت آن در داخل سیلندر تولید می کنند.
به طور ساده درهیدروموتورهای پیستونی از پیستون های یکطرفه استفاده می شود که باز شدن آن توسط فشار سیالی است که بر آن ها اعمال می شود و با برگشت خود سیال را تخلیه می کنند.
حرکت رفت و برگشتی پیستون توسط مکانیزم های مختلفی نظیر حلقه خارج از مرکز، محورخمیده و یا صفحه زاویه دار به حرکت دورانی شافت تبدیل می شود. شکل و طراحی موتور های شعاعی خیلی ساده است.
پیستون ها در اطراف میل لنگ دایره ای وار قرار گرفته اند و مرتب شده اند. موتورهای شعاعی در نوع سه و نه پیستونی وجود دارند .
موتور شعاعی همانند هر نوع موتور چهار زمانه پیستونی ، پیستون ها ، سوپاپ ها و شمع دارد.
تفاوت بزرگ آن در میل لنگ است. درعوض استفاده از یک شفت بلند در ماشین آلات چند سیلندره در آن توپی وجود دارد که همه شاتون های پیستون ها به توپی وصل شده اند.
یکی از شاتون ها ثابت است که به آن شاتون اصلی (master rod ) گفته می شود و بقیه شاتون ها به انتهای چند ضلعی شاتون اصلی وصل می شوند که به آنها شاتون های اتصال (articulating rods ) گفته می شود که باعث چرخش میل لنگ و حرکت پیستون ها می شود.
خرید هیدروموتور مینی لودر های دراج 781 و 761 در بابکت ایران
شما عزیزان میتوانید برای خرید هیدروموتور مینی لودر با کارشناسان فروش مجموعه بابکت ایران تماس حاصل نمایید.
کارشناس فروش بابکت ایران، مهندس حبیب جانبهان:
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.